Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brokolili, karnabaharlı, sote

Karnabaharlı Brokolili Et Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabaharlı Brokolili Et Sote



et sote tarifi - karnıbaharlı et sote - brokolili et sote
Malzemeler:


750 g dana eti (buttan; bütün yağları temizlendikten sonra, şeritler halinde kesilmiş)

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)

1 1/2 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu)

1 çorba kaşığı mısır nişastası

500 g brokkoli (çiçeklerine ayrılmış, sapları soyulup, 4 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş)

1/2 büyük karnabahar (yaklaşık 600 g çiçeklerine ayrılmış)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 limon (kabukları soyulup, 1 cm boyunda kesilmiş)

Tarifi:


Bir salata kâsesine et şeritleri, pul kırmızıbiber ve sarımsakları koyup, bir kenara bırakın Et (ya da tavuk) suyunu küçük bir tencereye koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak, yaklaşık 15 cl (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Tencereyi ateşten alıp, et suyunun yaklaşık 2 çorba kaşığını bir kâsede mısır nişastasıyla karıştırın (kalanını bir kenara bırakın)


Bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca brokkoli çiçeklerini, saplan ve karnabahar çiçeklerini koyup, 1 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, iyice süzülmeye bırakın


Yapışmayan bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca süzgeçteki sebzeleri koyup, üstlerine tuzu serperek, 2 dakika sote edin


Delikli plastik spatulayla, sebzeleri bir salata kâsesine aktarın

Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup, yağ kızınca salata kâsesindeki et şeritlerini katarak, hafifçe altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) sote edin


Kâsedeki sebzeleri yeniden tavaya aktarıp, mısır nişastası - et suyu karışımını ve tencerede kalan et suyunu üstlerine boşaltın Limon parçalarının yarısını ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak, 1,5 dakika pişirin Et - sebze karışımını delikli plastik spatulayla bir servis tabağına aktarıp, tavadaki sosu yaklaşık 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Tavayı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki sebze - et karışımının üstüne boşaltın

Kalan limon parçalarını üstüne serpiştirip, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.