![]() |
Karnabaharlı Brokolili Et Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnabaharlı Brokolili Et Soteet sote tarifi - karnıbaharlı et sote - brokolili et sote Malzemeler: 750 g dana eti (buttan; bütün yağları temizlendikten sonra, şeritler halinde kesilmiş) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış) 1 1/2 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 500 g brokkoli (çiçeklerine ayrılmış, sapları soyulup, 4 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş) 1/2 büyük karnabahar (yaklaşık 600 g çiçeklerine ayrılmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 limon (kabukları soyulup, 1 cm boyunda kesilmiş) Tarifi: Bir salata kâsesine et şeritleri, pul kırmızıbiber ve sarımsakları koyup, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Yapışmayan bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() Delikli plastik spatulayla, sebzeleri bir salata kâsesine aktarın ![]() Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup, yağ kızınca salata kâsesindeki et şeritlerini katarak, hafifçe altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) sote edin ![]() Kâsedeki sebzeleri yeniden tavaya aktarıp, mısır nişastası - et suyu karışımını ve tencerede kalan et suyunu üstlerine boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan limon parçalarını üstüne serpiştirip, servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|