Kırklareli Usulü Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırklareli Usulü Kuzu KapamaKuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri Malzemeler: 6 parça kuzu eti 1 demet taze soğan 2 kıvırcık salata 5 diş sarımsak 1 5 yemek kaşığı tereyağı1su bardağı su tuz Hazırlanışı: Bir tavada yağ eritilir, etlerin altı üstü çok az kızartılır ve bir tepsiye alınır Soğanların yeşil tarafları ve kıvırcıklar doğranır Tepsideki etlerin üzeri bu yeşilliklerle kapatılır Su, sarımsak ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü |
|
|
|