Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, sığır, yufkada

Yufkada Sığır Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Sığır Bonfile



sığır bonfilesi nasıl pişirilir - bonfile pişirme - yıfkalı bonfile tarifi - fırında bonfile
Malzemeler:


1 kg sığır bonfilesi (bütün yağı alındıktan sonra, rosto biçiminde sıkıca bağlanmış)

3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 diş sarmısak (dövülmüş)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

4 çorba kaşığı sirke

1 soğan (ince doğranmış)

250 g mantar (temizlenip, doğranmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

300 g hazır yufka (30 cm x 45 cm boyutlarında 7 parçaya kesilmiş)

15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

pişmiş mantarlar (süsleme için, isteğe bağlı)


Yapılışı:


Çukur bir tabakta zeytinyağının 1 çorba kaşığını kekik, sarmısak ve karabiberle karıştırın Eti koyup, altüst ederek karışıma iyice buladıktan sonra, tabağın üstünü örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin


Bekleme süresinin bitiminde, kalan zeytinyağının yarısını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca tabaktaki eti koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (7 - 8 dakika) altüst ederek kızartın Sonra tavayı ateşten alıp, eti bir tabağa çıkarın Tavada kalan yağı atıp, yerine sirkenin 2 çorba kaşığını koyarak, tavayı orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın Kaynayınca tavayı ateşten alıp, sirkeyi etin üstüne boşaltın Kalan zeytinyağını tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca soğanları koyup, yumuşayıncaya (ama renkleri dönmemelidir) kadar (5 - 6 dakika) pişirin Doğranmış mantarları ekleyip, 7 - 8 dakika pişirdikten sonra, kalan sirkeyi katın ve karışımı bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, kıyılmış maydanozları karışıma ekleyerek karıştırın ve bir kenara bırakın

Fırınınızı 230 °C'a ısıtın Yufka yapraklarını mutfak tezgâhında üst üste yerleştirin Bir kenarlarından 5 cm enimde bir şerit kesip, bu şeritten, baklava biçiminde parçalar kesin


Tavada soğuyan mantarlı'karışımı, en üstteki yufkanın ortasına kaşıkla döşeyip, üstüne eti sicimleri keserek attıktan sonra, yerleştirin Yufkaları üstüne paket gibi sarıp, eritilmiş tereyağını fırçayla sürerek, üstüne baklava biçimi yufka şeritlerini yerleştirin Üstlerine biraz tereyağı sürüp, paketi bir tepsi içinde fırına vererek, yufka paketi altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Tepsiyi fırından alıp, yufka paketini parçalanmamasına dikkat ederek, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın Çevresini pişmiş mantarlarla (isteğe bağlı) süsleyip, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.