Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, naneli

Naneli Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Kuzu Kapama



Naneli Kuzu Kapama Tarifi - Naneli Kuzu Kapama Yapılışı - Naneli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Naneli Kuzu Kapama Malzemeleri

Malzeme

500 gr kemikli kuzu eti,

1 adet havuç,

1 adet patates,

1 dal taze kereviz,

2 su bardağı bulgur,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sarmısaklı Çeşni,

2 adet sivribiber,

1,5 yemek kaşığı Bizim Margarin,

1 adet sogan,

4-5 dal taze nane,

Bir tutam maydanoz,

1 adet domates,

2 lt su


Hazırlanışı

Kemikli kuzu eti bir tencereye koyularak, tencerenin içerisine havuç, patates, kereviz ve su ilave edilerek etler haşlanıncaya dek pişirilir

Soğan ve biberler jülyen şeklinde dogranıp Bizim Margarin ile beraber bir tencerede sotelenmeye başlanır İçerisine salça, ince doğranmış nane, bulgur ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Daha sonra haşlama suyu ilave edilerek, haşlanan kuzu etleriyle beraber karıştırlıp bir borcama dökülür ve 15 dakika fırında pişirilir

Maydanoz ve domatesle süslenip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.