![]() |
Etli Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Güveçgüveç tarifi - etli güveç nasıl pişirilir - etli ve sebzeli güveç nasıl yapılır - kuşbaşı et ile güveç sebze güveci Malzemeler 200 gr kuzu kuşbaşı et, 100 gr taze fasulye, 1 adet orta boy patates, 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, 2 adet yeşilbiber, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı mısırözü yağı, tuz Hazırlanışı Öncelikle güvecin içerisine kuşbaşı etler döşenir ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak da 1 kahve fincanı mısırözü yağı ve yarım su bardağı su, ve tuz da eklenerek güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|