Bozbaş Nasıl |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozbaş NasılBozbaş Nasıl Tarifi - Bozbaş Nasıl Nasıl Yapılır - Bozbaş Nasıl Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Yufka Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı) 1 Adet Soğan 3 Adet Patates 2 Adet Domates 1 Yemek Kaşığı Salça 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Çay Kaşığı Karabiber 2 Çay Kaşığı Tuz Bozbaş Nasıl Yapılır? 1 Soğanları yemeklik doğrayın ya da rondodan geçirin 2 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğranları kavurup içerisine etleri ekleyin, etlerin daha yumuşak olması için içerisine birkaç damla limon suyu damlatın 3 Etler kavrulurken salçayı bir kaseye alarak içerisine oda sıcaklığında su ilave ederek sürekli karıştırarak inceltin 4 Domatesleri rendeleyin Yaklaşık 15 dakika kadar kavrulmuş olan etlerin içerisine salça ve domatesi ekleyip bir iki kez karıştırın ve kısık ateşte etlerin domates ve salça ile özdeşmesi için biraz daha pişirin 5 Bu arada patatesleri soyup elma dilimleri şeklinde büyükçe doğrayın Patateslerinizin büyüklüğüne göre dörde bölmeniz yeterli olacaktır 6 Ayrı bir kapta su kaynatın ve etlerin üzerine patatesleri ekleyip tencerenin yarısına kadar karnamış suyu ilave edin 7 Tencerenin ağzını kapatarak yarım saat kadar pişirin 8 Etlerin yumuşaklığını kaybetmemesi için tuzunu ve karabiberini yemeğinizi ateşten almadan hemen önce ekleyin 9 Servis yaparken servis tabağının alt kısmına sacda pişmiş yufka sererek ya da yanında yufla ekmek ile servis edin Pişmiş yufkanız yoksa, yufkaları teflon tavada çevirdikten sonra, yumuşamaları için üzerine elinizle su serperek dinlendirebilirsiniz |
|