![]() |
Sebzeli Et Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Et Sotesebzeli et sote nasıl yapılır ![]() Malzemeler 350 dana kuşbaşı et 15 yemek kaşığı zeytin yağı 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates püresi 1 çay kaşığı fesleğen 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 1 adet kereviz sapı 3 adet arpacık soğan Tuz Karabiber Sosu için 1 yemek kaşığı un Çeyrek su bardağı su Tuz Karabiber Hazırlanışı Derin bir tencereye zeytinyağ ekleyip kızdırın ![]() Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun ![]() Sıcak su domates püresi ve fesleğeni tencereye ekleyin ![]() Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin ![]() Havuç patates ve kerevizi orta büyüklükte doğrayın ![]() Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın ![]() Tencerede et 1 saat piştikten sonra sebzeleri tuz ve karabiberi ekleyin ![]() Kısık ateşte 30 dakika daha pişirmeye devam edin ![]() Sürenin sonunda delikli kepçe yardımıyla sebze ve etleri tencerenin içinden alın ![]() Et suyunu sos için kullanmak üzere bir kenarda bekletin ![]() Sosunu hazırlamak için unu suyun içinde karıştırın ![]() Tenceredeki et suyuna karışımı ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin ![]() Et ve sebzeleri tekrar bu sosun içine ekleyin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|