![]() |
Milföy Ve İspanakla Kaplı Kuzu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Ve İspanakla Kaplı Kuzu![]() Malzemeler Kemiği alınmış kuzu kol 11 adet kare milföy hamuru 500 gr ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 2 adet yumurta sarısı Tuz-karabiber 1 adet kesme şeker Yapılışı Çelik tencereye, yıkanmış ve fazla yağları alınmış kuzu eti aktarılır ![]() Etin her tarafı kızarana kadar kuvvetli ateşte çevrilir ![]() İyice kızarınca, tuz ve karabiber serpilerek kapağı kapatılır ve çok çok kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir ![]() Ara sıra kontrol edilir ![]() Ispanak ve soğan temizlenip doğranır ![]() Tereyağı ile küp küp kesilmiş soğanlar sotelenir,tuz-karabiber ve kesme şekerle tatlandırılır ![]() Ispanak eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur ![]() Unlanmış bir zemine,9 adet milföy karesi hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirilir ![]() Merdane yardımı ile bir miktar incelterek,karelerin birbirine yapışması sağlanır ![]() Hamur yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye aktarılır ![]() Hamurun üzerine sote edilmiş ıspanak,üzerine de et yerleştirilerek rulo yapılır ![]() 2 adet milföy hamur ruleti ile şerit şerit kesilerek rulonun üzerine yerleştirilir ![]() Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() Dilimlenerek servis yapılır ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|