Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, kıvırcıklı

Kıvırcıklı Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvırcıklı Kuzu Kapama



kuzu kapama nasıl yapılır - kuzu kapama yapılışıMalzemeler:


- 1 adet patates

- 1 adet kıvırcık marul göbeği

- 350 gr kuşbaşı et

- 1 adet soğan

- 1 adet havuç

- yarım demet dereotu

- yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 kaşık margarin

- tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ve tuz ilave edin Haşlanınca ocağın altını kapatın Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarin alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun


Havucu ilave edip, 3-5 dakika sote edin Haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyip, orta boy patatesi soyun ve yarısını keserek tencereye aktarın Tuzunu,biberini ekledikten sonra pişmeye bırakın


Ateşten almadan önce, kalın doğranmış kıvırcık marulunu ilave edin ve ocağın altını kapatın Servis tabağının ortasına patatesi alarak kenarlarına etleri yayın ve dereotunu serpip, servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.