Kıvırcıklı Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıvırcıklı Kuzu Kapamakuzu kapama nasıl yapılır - kuzu kapama yapılışıMalzemeler: - 1 adet patates - 1 adet kıvırcık marul göbeği - 350 gr kuşbaşı et- 1 adet soğan - 1 adet havuç - yarım demet dereotu - yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 kaşık margarin - tuz, karabiber Hazırlanışı: Etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ve tuz ilave edin Haşlanınca ocağın altını kapatın Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarin alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun![]() Havucu ilave edip, 3-5 dakika sote edin Haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyip, orta boy patatesi soyun ve yarısını keserek tencereye aktarın Tuzunu,biberini ekledikten sonra pişmeye bırakın![]() Ateşten almadan önce, kalın doğranmış kıvırcık marulunu ilave edin ve ocağın altını kapatın Servis tabağının ortasına patatesi alarak kenarlarına etleri yayın ve dereotunu serpip, servis yapın![]() alıntı |
|
|
|