Yoğurtlu Kızarmış Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kızarmış TavukMalzemeler: 1 adet pişmeye hazır tavuk, yaklaşık 2 kg ![]() 1 diş sarımsak, bir tutam tuzla ezilmiş 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane 1 yemek kaşığı kimyon 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber 1/2 çay kaşığı zerdeçal 500 gr yoğurt Pilav, servis için Taze nane, süslemek için HAZIRLANIŞI : Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin![]() Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin![]() Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün![]() Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun Kabın içindeki suları bir tencereye dökün Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın![]() Eğer pilav ile sunuyorsanız, tavuğu pilavın üstüne koyup, üzerine yoğurt sosunu gezdirin Naneyle süsleyip sunun![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun Fırını 220 C'ye ayarlayın Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın![]() DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir
|
|
|
|