Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
püre, tavuk, uyuyan, yorganında

Püre Yorganında Uyuyan Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püre Yorganında Uyuyan Tavuk





Malzemeler :



½ kg bezelye (dondurulmuş)

250 gr kuşbaşı tavuk eti

2 soğan

½ cay bardağı sıvıyağı

1 corba kaşığı salca

1 tatlı kaşığı tuz

½ tatlı kaşığı karabiber

Püresi icin

5 (orta boy) patates

3 corba kaşığı sıvıyağı

½ tatlı kaşığı tuz




Hazırlanışı:


Patatesleri haşlıyoruz Soğanları kücük kücük kesiyoruz Soğanları sıvıyağında kavuruyoruz, tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 3 dak daha kavuruyoruz Salcayı ilave edip karıştırıyoruz, bezelyeleri ilave ediyoruz ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dak daha kavuruyoruz


Bezelyelerin üzerine gececek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Pişmeden 5 dak önce tuz ve karabiberi ilave ediyoruz Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyuyoruz, bir kaba alıyoruz, sıvıyağı ve tuzu ekleyip patatesleri eziciyle eziyoruz Fırını 190° C'ye ısıtıyoruz Pişmiş olan Bezelyeli Tavuğu fırın kabına alıyoruz


Krema sıkmı torbasına patates püresini dolduruyoruz, bezelyelerin üzerine sıkıyoruz ve fırının üsten 2 rafına yerleştirip 10-15 dak üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.