![]() |
Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Piliç Göğüs KuşbaşıKabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Tarifi - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Yapılışı - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Kabaklı Piliç Göğüs Kuşbaşı Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 40 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 4 adet orta boy kabak (halka diminlenmiş) 8 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış) 10 diş sarmısak 5 çorba kaşığı un 1 adet etli kırmızıbiber (ince jülyen kesilmiş) 4 sap dereotu (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Kabak dilimlerini tek sıra olarak kağıt havlu üzerine dizin ![]() ![]() 4 çorba zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları katın ![]() ![]() ![]() Un, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi harmanlayın ![]() Kabak dilimlerinin her iki yüzünü una batırarak unlayın ve fazla unlarını silkeleyip, balık sırtı olacak şekilde bir fırın kabına dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri ve etli kırmızıbiberi katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri, fırında kabak ile birlikte, üzerlerine dereotu serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|