Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, sebzeli, tavuk, üstü

Pilav Üstü Sebzeli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Sebzeli Tavuk



Pilav Üstü Sebzeli Tavuk Tarifi - Pilav Üstü Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır - Pilav Üstü Sebzeli Tavuk Malzemeleri

Malzeme Listesi


1,5 Su Bardağı Su

1 Su Bardağı Pirinç

2 Çay Kaşığı Tereyağı

1,5 Çay Kaşığı Tuz

1,5 Su Bardağı Su (Kaynamış)


Tavuklar İçin

1 Çay Kaşığı Tuz

3 Adet Domates

Çeyrek Demet Maydanoz

1 Adet Yeşil Soğan

1 Adet Kereviz

2 Yemek Kaşığı Un

1 Su Bardağı Domates Püresi

4 Adet Tavuk Göğsü (Kuşbaşı)

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber


Pilav Üstü Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?


Tavukları Hazırlamak İçin;


1 Tavada yağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini içine atın Tavuklar suyunu saldıktan sonra, suyunu yeniden çekene dek, bir iki defa karıştırarak pişirin


2 Pişirdiğiniz tavuk etlerini ayrı bir yere alarak bekletin


3 Başka bir tavada yağı ve unu, un esmerleşene kadar kavurun


4 Kavrulmuş unun içerisine kerevizleri soğanı ve maydonuzu yıkayıp ince ince doğrayarak ekleyin 15 dakika kadar daha birlikte pişirin


5 Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde doğrayın ve kavurduğunuz sebzelerin üzerine ilave edip birkaç kez karıştırın


7 Domatesler sularını salarken biberlerin çekirdeklerini çıkartarak ince ince kıyarak ilave edin


8 Son olarak tavuk etlerini ilave edip 10 dakika kadar daha pişirerek dinlenmeye bırakın


Pilavını Hazırlamak İçin;


1 Bir su bardağı pirinci yarım saat kadar suda bekletin


2 Pirinçleri süzüp beklemeye alın


3 Tencerede yağı kızdırmaya başlayın


4 Pirinçleri kızgın yağa ekleyerek ağır ateşte 5 dakika daha kavurun


5 Üzerine 2 çay kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin


6 Pilavın üzeri göz göz olup suyunu iyice çekince altını kapatın


7 Temiz bir bez ya da kağıt havluyu tencerinin üzerine örtüp kapağı tekrar kapatın ve 10-15 dakika kadar pilavınızı demini alması için dinlendirin


Servisten Önce


Yemeğinizi servise almadan önce pilavı geçişce bir kaseye doldurup üzerini kaşığın tersi ile düzleştirin Kasenin üzerine düz servis tabağını kapatıp alt üst ediniz böylece pilavınızın şekli oldukça şık olacaktır Sıcak pilavın üzerine hazırladığınız tavukları ekleyip suyunu gezdirdikten sonra servise alabilirsiniz

Not:


Tavukları kızartırken arzunuza göre soya yağı da kullanabilirsiniz


Afiyet Olsun





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.