![]() |
Fırında Tavuklu Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Tavuklu Patlıcan1- Tavuğu yıkayın, ister baget, ister başka bir kısmı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Diğer taraftan fırın tepsisinin içine biraz domates doğrayın,biraz biber doğrayın, arzuya göre birkaç diş sarmısak soyun, karabiber, tuz, kırmızı pul biber(arzuya göre), biraz domates salçası, biraz biber salçası koyup hazırlayın ![]() 3- Patlıcanları alacalı soyun ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Kızaran patlıcanları tepsiye hazırladığınız sosun üzerine yayın ![]() ![]() ![]() 5- Bir tabakta 1 kaşık sıvıyağ,1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı yoğurt, küçük bir kesme şeker, bir tatlı kaşığı ketçap, karabiber,azıcık tuz (tuzu çok atmayın çünkü tavuk tuzlu suda haşlandı) 6- Fırına vermeden önce bu karışımı yalnızca tavukların üzerine sürün ![]() 7- Tavuğun haşlandığı suyun aralardan su gözükecek kadarını tepsiye dökün ve yemeği fırına verin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|