Tavuk Gulaş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Gulaştavuk gulaş 2 yemek kş tereyag 1 büyük sogan 3diş sarmısak 1 biber 200gr mantar 300gr tavuk kıyması 2 5 su bardagı su1 tavuk bulyon 2 domates püresi 4 küçük boy patates 2 yemek kş krema kıyılmış maydanoz teflon geniş tencereyi tepsileri yagladıgımız gibi zeytinyagıyla yaglıyoruz tereyagını ekliyoruz kıymayı ekleyip tuz karabiber ve cok az seker serpip kıymanın her yeri esit pişene kadar kısık ateste kavuruyoruz diger tarafta kabuklarını soyup yemeklik dogradıgımız patatesleri küçük bir tencerede haslayıp suyunu süzüyoruz![]() büyük soganı ve biberi jülyen dogruyoruz sarmısagı minik dogruyoruz mantarları dilimle kıyma pişince üzerine mantarları yayıyoruz üstüne biberi onunda üzerine sogan ve sarmısagı yayıyoruz ve karıstırmadan kapagını kapatıyoruz![]() biraz biberler ve sogan yumusayınca 2 tatlı kş kırmızı toz biber biraz kimyon serpiyoruz üzerine bulyon,su vedomates püresini ekliyoruz pişince patates ve kremayı ekleyip bir iki karıştırıp maydanoz serpip ocaktan alıyoruz afiyet olsun
|
|
|
|