Hindi Kağıt Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Kağıt KebabıMalzemeler: - 500 gr hindi but kuşbaşı- 20 adet arpacık soğan - 50 gr tereyağ- 2 adet kabak - 2 adet patates - 2 adet havuç - 1 çay bardağı bezelye - yarım tatlı kaşığı nane - yarım demet dereotu - 1 çay kaşığı kekik - 1 adet yağlı kağıt Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip sogan ve hindi etlerini kavurun Salçayı, karabiberi, kekiği, bezelyeyi ve yeterli miktarda su ekleyip pişmeye bırakın Bu arada sebzeleri kuşbaşı doğrayıp önce havuç bir süre sonra kabak ve patatesleri tencereye ekleyip hafif diri kalacak şekilde pişirin![]() Yağlı kağıtları yaklaşık 20 cm lik kareler halinde kesip hazırlayın Hafif diri kalacak şekilde pişirdiğiniz yemeği nane , yaprak yaprak ayrılmış dereotu, kuşbaşı doğranmış domates ile harmanlayıp bir miktar sosu ile beraber kağıtların ortasına yerleştirip uçlarını birleştirerek alt tarafa doğru kıvırıp bir tepsiye yerleştirin Tepsinin altına biraz su serpip önceden 180 C de ısıtılmış bir fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Kendi kağıdı içinde sıcak olarak servis edebilirsiniz![]() alıntı |
|
|
|