Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pratik Tavuk GarnitürlüFırında Pratik Tavuk Garnitürlü Tarifi - Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Nasıl Yapılır - Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Tavuk Budu 1 Kavanoz Garnitür yada Konserve 1 Adet Yeşil Elma 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı veya Margarin 1 Adet Soğan 2 Yemek Kaşığı Salça 4 Su Bardağı Su Yeterince Karabiber Yeterince Tuz Yeterince Tane Karabiber Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Nasıl Yapılır? 1 Bir tencereye 4 su bardağı suyu koyunİçerisine 4 adet tavuk budunu ilave edip haşlayınHaşlanan tavuk buduna, ortadan ikiye bölünmüş elma, ortadan ikiye bölünmüş kuru soğan ve tane karabiber ilave ederek 20 dakika daha haşlamaya devam edin 2 Tavuk budu haşlandıktan sonra elma ve soğanları tencerede bırakarak sadece butları alın ve bir kenarda bekletin 3 Isıya dayanıklı fırın kabının altını yapışmaması için bir miktar yağ sürün ve üzerine haşlanmış tavuk butlarını yerleştirin 4 Başka bir kaba,arzuya göre 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarini koyun, 2 yemek kaşığı salçayı ilave edin 5 Daha önce tavuk butlarını haşladığınız tenceredeki tavuk suyundan 2 su bardağı kadar salçaya ilave edin ve kaynatın 6 Kaynayan salçalı tavuk suyuna 1 kavanoz garnitürü ilave edip karıştırın 7 Karışımı fırın tepsisindeki butların üzerine biraz tuz ve karabiber ilave ettikten sonra dökün 8 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
|