Şaraplı Ve Zeytinli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaraplı Ve Zeytinli TavukŞaraplı ve Zeytinli Tavuk Tarifi - Şaraplı ve Zeytinli Tavuk Nasıl Yapılır - Şaraplı ve Zeytinli Tavuk Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Yemek Kaşığı Domates Püresi yada 1 tatlı kaşığı salça 2 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 8 Parça Tavuk Budu 1 Tutam Şeker 6 Adet Domates 2 Adet Soğan (Orta Boy) 15 Adet Zeytin 1,5 Su Bardağı Beyaz Şarap Şaraplı ve Zeytinli Tavuk Nasıl Yapılır? 1 Derisini soymadan tavukları su ile yıkayın![]() 2 Bir adet büyük boy soğanın dış zar kabuğunu soyduktan sonra iri doğrayın İki diş sarımsağın dış zar kabuğunu soyduktan sonra yıkayıp ezin![]() 3 Mümkünse ateşe dayanıklı güveç kabında değilse bir tencerede yağı kızdırmaya başlayın![]() 4 Domatesi yıkayıp dış kabuğunu soyduktan sonra doğrayın Maydanozları yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın![]() 5 Kızmış olan yağa soğanları ekleyip sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar soteleyin![]() 6 Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsağı ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra tavukları ekleyip soteleyin![]() 7 Tavukların her yeri renk değiştirene kadar kızartın![]() 8 Kızarmış tavuklara bir çay kaşığı (yada bir kesme) şekeri, 1 yemek kaşığı domates püresi (yoksa 1 tatlı kaşığı salça) ve şarabı ekleyip iyice karıştırın![]() 9 Bir kaç kez karıştırdığını karışıma doğradığınız domatesleri ekleyin ve ateşi kısın Tuz ve biberi ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika arasıra karıştırarak pişirin![]() 10 Çekirdeklerini çıkardğınız ve yıkadığınız zeytinleri ister dilimleyerek ister bütün halde pişme süresi dolan yemeğe ekleyip 5 dakika daha ocaktan indirmeyin![]() Not: Yemeğe arzu ederseniz taze fasulye gibi mevsim sebzelerinden ekleyebilisiniz Domateslerle aynı anda eklemeniz yeterli olacaktır![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|