Çerkez Tavuğu (2) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tavuğu (2)Gereçler: 1 ince tavuk 1 baş soğan 1 baş havuç 3 su bardağı dolusu iç ceviz 3c büyük dilim bayat ekmek Tuz-kırmızı biber 1-2 diş sarmısak Yapılışı: Süslemek için maydanoz yaprakları 1 Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın Bir kaşık tuz katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin Ateşten indirin ve ılımaya bırakın 2 Tavuğu tencereden çıkartın Kemiklerini ve derisini ayırın Etleri de iri parçalara bölün 3 Cevizleri bir kere et makinasında çekin Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın ve suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın 1-2 diş dövülmüş sarmısak, dilediğiniz kadar kırmızıbiber ve tuz koyun Tekrar makineden geçirin Akan yağları bir fincana toplayın 4 Ceviz içine, azar azar tavuk suyunu katıp tahta kaşıkla karıştırın Koyu bir boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın Uzun bir servis tabağına yerleştirin Üzerini de kalan salçayla kapatın Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin Not: Et makinası bulunmadığı zaman, cevizleri önce badem makinasından geçirin Sonra da ekmekle karıştırıp havanda iyice dövün Ceviz içinin bir kısmını sağlamca bir tülbente koyup kaynayan suyun buharında tutun Yağını çıkarmak için, avucunuzda bastırarak sıkın ve akan yağı bir fincana alın |
|