Kırmızı Lahanalı Hindi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Lahanalı HindiKırmızı Lahanalı Hindi Tarifi - Kırmızı Lahanalı Hindi Yapılışı - Kırmızı Lahanalı Hindi Nasıl Yapılır - Kırmızı Lahanalı Hindi Malzemeleri İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Bonfile 50 gr tereyağı 1 adet soğan (iri doğranmış) 500 gr kırmızı lahana (ince şerit kesilmiş) 12 adet kestane (haşlanmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tereyağını kalın dipli ve yayvan bir tavada ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her iki yüzlerini, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Bir tabağa alıp, sıcak tutun Aynı tavaya soğanları koyun Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek kırmızı lahanaları ilave edip, tuz ve karabiber serpin Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, lahanalar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak pişirin Kestaneleri ilave edin ve hafifçe karıştırın Lahanaların üzerine etleri yerleştirin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak pişirin Arzu ederseniz üzerine kekik serperek servis yapın |
|