Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, kayısılı, taze

Taze Kayısılı Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Kayısılı Hindi



Taze Kayısılı Hindi Tarifi - Taze Kayısılı Hindi Yapılışı - Taze Kayısılı Hindi Nasıl Yapılır - Taze Kayısılı Hindi Malzemeleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı köri

2 çorba kaşığı un

450 ml piliç suyu

1 adet büyük boy portakal (suyu sıkılmış)

8 adet kayısı (sert, 2`ye kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış)


Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin

Karıştırmaya devam ederek soğanları ekleyip, orta ateşte, soğanlar yumuşayıncaya kadar, birkaç dak daha pişirin

Köri ve unu serpip, iyice karıştırın Hafifçe karıştırmaya devam ederek piliç suyu ve portakal suyunu akıtıp, yedirin

Karıştırmaya ara vermeden ve orta ateşte, kaynama noktasına kadar ısıtıp, bir fırın kabına alın Kayısılarını aralarına yerleştirip, üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sıkıca kapatın

Önceden ısıtılmış 200°C fırında, 35-40 dak pişirin

Arzu ederseniz bademli veya sade pilav ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.