Taze Kayısılı Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Kayısılı HindiTaze Kayısılı Hindi Tarifi - Taze Kayısılı Hindi Yapılışı - Taze Kayısılı Hindi Nasıl Yapılır - Taze Kayısılı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı köri 2 çorba kaşığı un 450 ml piliç suyu 1 adet büyük boy portakal (suyu sıkılmış) 8 adet kayısı (sert, 2`ye kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış) Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek soğanları ekleyip, orta ateşte, soğanlar yumuşayıncaya kadar, birkaç dak daha pişirin![]() Köri ve unu serpip, iyice karıştırın Hafifçe karıştırmaya devam ederek piliç suyu ve portakal suyunu akıtıp, yedirin![]() Karıştırmaya ara vermeden ve orta ateşte, kaynama noktasına kadar ısıtıp, bir fırın kabına alın Kayısılarını aralarına yerleştirip, üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sıkıca kapatın![]() Önceden ısıtılmış 200°C fırında, 35-40 dak pişirin![]() Arzu ederseniz bademli veya sade pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|
|