Enginar Beyendili Rulo Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Beyendili Rulo TavukRulo Tavuk Tarifi - Enginar Beyendili Rulo Tavuk Nasıl Yapılır - Enginar Beyendili Rulo Tavuk Malzemeleri Enginar Beyendili Rulo Tavuk Malzemeler 2 parça tavuk göğüs eti Tuz, beyaz biber 2 çorba kaşığı krema 5 dilim pastırma 10 yaprak fesleğen 5 dilim dil peyniri 2 adet enginar 1 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı Teremyağ 4 adet patlıcan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un Yarım su bardağı süt 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı Tavuk göğüs etlerinin her birini döverek inceltin Etin her önlü arkalı her iki yüzünü tuz ve beyaz biberle ovun Tezgahın üzerine alüminyum folyo açın ve tavuk etini folyoya yayın Fırça ile kremadan sürün Etin üzerine sırasıyla dilimlenmiş pastırmalar, fesleğen yaprakları ve en üste de dil peynirinden yerleştirin Alüminyum folyoyu rulo şeklinde sıkıca sarın Diğer tavuk eti de aynı şekilde sarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin Üzerinin kızarması için folyodan çıkartın ve tekrar fırına atın Temizlenmiş enginarları orta boy bir tencereye aktarın Üzerini geçecek kadar su, zeytinyağı, tuz ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin Enginarları bu suyun içinde haşladıktan sonra süzüp püre haline gelene dek iyice ezin Beğendi için patlıcanları közleyip, soyun ve dilimleyin Bir tencerede Teremyağ’ı eritin Közlenmiş patlıcanları ve enginarları ekleyin Sürekli karıştırarak unu ilave edin Havanda ezilmiş sarımsak, tuz ve biberle tatlandırın Azar azar sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin En son rendelenmiş kaşarpeyniri ilave edin Ocaktan alın Servis tabağına beğendiyi ve dilimlenmiş rulo tavuklarını yerleştirin Sıcak servis yapın![]() |
|
|
|