![]() |
Terbiyeli Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli HindiTerbiyeli Hindi Tarifi - Terbiyeli Hindi Nasıl Yapılır - Terbiyeli Hindi Malzemeleri Terbiyeli Hindi Malzemeler - 500 g Hindi kuşbaşı - 2 yemek kaşığı Sana Kase - 1 adet kurusoğan - 1 adet pırasa - 1 adet havuç - 1 adet kabak - 10 adet mantar - 2 adet sivri biber - 5 su bardağı tavuk suyu - Tuz ve karabiber - Terbiye İçin - 1 adet yumurta sarısı - 1 limonun suyu Hazırlanışı Kuru soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayınız ![]() Pırasanın, sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız ![]() Havuç ve kabağın kabuklarını kazıp, kuşbaşı doğrayınız ![]() Mantarları yıkayıp, saplarını çıkardıktan sonra dörde bölünüz ![]() Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjoure kızdırıp, içine etleri ilave edip, iyice renk verdiriniz ![]() Daha sonra içine doğranmış pırasa, kuru soğan ve sivribiberleri ekleyip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() En son olarak içine doğranmış mantar, kabak ve havuçları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurunuz ![]() ![]() Küçük bir kabakta yumurta sarısını ve limon suyunu karıştırınız ![]() Terbiyeyi yemeğe ateşten indirmeden önce karıştırarak ekleyip, kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|