![]() |
Pastırmalı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı TavukMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 60 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet tavuk but 8 Dilim pastırma 3 Adet domates 3 Dal taze soğan 3 Diş sarımsak 2-3 Dal maydanoz 1 Limon kabuğu rendesi 2 Çorba kaşığı limon suyu 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı kekik, biberiye ve adaçayı karışımı Tuz, karabiber Hazırlanışı Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin ![]() Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın ![]() Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün ![]() Marine olması için yarım saat bekletin ![]() Taze soğanları temizleyip, doğrayın ![]() Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sote edin ![]() Domatesleri ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin ![]() Sosu etlere ilave edip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Pişince tepsiyi fırından çıkarın ![]() Her bir etin ortasını ve kemikli kısmını pastırma dilimleri, ucunu ise alüminyum folyo ile sarın ![]() Tekrar fırına verip, 5 dakika daha pişirin ![]() Sıcak olarak sevis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|