Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastırmalı, tavuk

Pastırmalı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tavuk






Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 60 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet tavuk but
8 Dilim pastırma
3 Adet domates
3 Dal taze soğan
3 Diş sarımsak
2-3 Dal maydanoz
1 Limon kabuğu rendesi
2 Çorba kaşığı limon suyu
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı kekik, biberiye ve adaçayı karışımı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin
Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın
Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün
Marine olması için yarım saat bekletin
Taze soğanları temizleyip, doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sote edin
Domatesleri ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin
Sosu etlere ilave edip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Pişince tepsiyi fırından çıkarın
Her bir etin ortasını ve kemikli kısmını pastırma dilimleri, ucunu ise alüminyum folyo ile sarın
Tekrar fırına verip, 5 dakika daha pişirin
Sıcak olarak sevis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.