![]() |
Fırında Bezelyeli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bezelyeli Tavuk6 kişilik Gerekli malzeme: 1 bütün piliç 4 arpacık soğan 2 sarımsak 400 gr dondurulmuş bezelye 2 havuç 1 sarı dolmalık biber 1 kırmızı dolmalık biber 1 limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Kekik yapilisi Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün ![]() Soğanları soyup ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|