Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavli, pirzola, tavuk

İc Pilavli Tavuk Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İc Pilavli Tavuk Pirzola



Malzemeler:


* 750 gr tavuk pirzolasi

* 3 dis sarimsak

* tane karabiber

* 1 tutam kekik

* 1 tutam biberiye

* Tuz, siviyag

Iç pilavi için:


* 2 su b pirinç

* 100 gram tereyagi

* 4 çorba k zeytinyagi

* 2 çorba k çamfistigi

* 1 kuru sogan

* 250 gram tavuk cigeri

* 3 çorba k kusüzümü

* tuz,

* karabiber,

* yenibahar

* 1 demet dereotu

* tavuk suyu


HAZIRLANISI:


1 Siviyagda sogani soteleyin

2 Üzerine çamfistigini koyup söyle bir çevirin

3 Tavuk cigerini ve kusüzümünü de ekleyin

4 Tuzunu ve baharatlari da ekleyin

5 Biraz su ekleyinKapagini kapatin

6 Diger bir tencerede tereyagi ile pirinci kavurun

7 Diger tencedeki cigerli karisimi ekleyin

8 Ikisini karistirip su veya tavuk suyu ile kivamini ayarlayip pismeye birakin

9 En son dereotunu kiyip altini kapatin

10 Tavuklari da firin kabina alip üzerine bahartlari ve tuzu ekleyip firindapisirinTavuklari iç pilavla servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.