Enginarlı Piliç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Piliçenginarlı piliç nasıl pişirilir - enginarlı tavuk Malzemeler: - 1 küçük piliç - 1 adet havuç - 1 adet küçük boy soğan - 3 adet konserve enginar - 1 adet patates - 2 su bardağı su - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 çorba kaşığı un - 1 çay kaşığı muskat - tuz, karabiber - 1 küçük kutu krema - 1 adet yumurtanın şansı - 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri - ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Kaynamış 2 su bardağı suya 1 küçük pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyip 15 dakika kaynatın Ufak doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş enginarları ekleyip 5 dakika daha haşlayın Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın Zeytinyağını bir tavada kızdırıp unu ekleyin ve sararana dek kavurun Ayırdığınız yarım su bardağı suyu ekleyin Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edin ve 3 dakika karıştırarak pişirin Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve kremayı çırpın Sıcak unlu sosu hızlı karıştırarak, kremalı karışımı ekleyin Tavayı ateşin üzerinden alın Pilici fırın tepsisine dizip sebzeleri üzerine yerleştirin Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün Rendelenmiş kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede peynir eriyene dek sıcak fırında bekletin Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın alıntı |
|