Kiev Usulü Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiev Usulü TavukMalzemeler: - 8 adet tavuk göğsü ( hafifçe yassıltılmış) - 1/ 2 bardak tereyağı - 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz - 1 adet dövülmüş karanfil - 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak - biraz tuz ve karabiber - 1/ 2 bardak un - 2 çırpılmış yumurta - galeta unu Hazırlanışı: Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltinTereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarımsak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısıma bölün Tavuk göğüslerinin içine hazırladığınız içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin alıntı |
|