Polo Tavuk But |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Polo Tavuk ButMalzemeler: - 4 adet tavuk budu - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 adet tavuk suyu bulyon - nişasta - 4 adet patates - 2 çay bardağı süt - tuz Hazırlanışı: Tavuk butlarının üzerindeki deriyi çkarın Butları boyuna bir bıçak yardımıyla kesin Kemikleri çıkarın Tek parça halindeki butları kızdırılmış tereyağında kızartın Ardından kırdığınız tavuk kemiklerini tereyağında soteleyin Tencereye aktarın Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar su koyun Tuzunu ayarlayin Su yarıya azalana dek kaynatın Suyu süzgeçten geçirin Tavuk suyu bulyonu ekleyin Eriyene dek karıştırın Yeterince nişasta ekleyin Kısık ateşte koyulaşıncaya dek pişirin Patatesleri haşlayın Püre kıvamına gelene dek ezin Bir tencereye aktarın Sütü, 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin İyice karıştırın Tuz ile tatlandırın Servis tabağına tavuk budu ve püreyi yerleştirin Etin üzerine tavuk suyu sostan gezdirin Sıcak servis yapın alıntı |
|