Yoğurtlu Kızarmış Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kızarmış TavukYoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Yapılışı - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 1 adet pismeye hazir tavuk, yaklasik 2 kg ![]() 1 dis sarimsak, bir tutam tuzla ezilmis 2 yemek kasigi dogranmis taze nane 1 yemek kasigi kimyon 2 çay kasigi seker 1 çay kasigi zencefil 1 çay kasigi tuz 1/2 çay kasigi toz aci kirmizi biber 1/2 çay kasigi zerdeçal 500 gr yogurt Pilav, servis için Taze nane, süslemek için YAPILIŞ TARİFİ Tavugu yikayip iyice kurulayin Tavugu alacak büyüklükte bir kabin içine yerlestirin![]() Yogurdun 150 gramını bir kenara ayirin Kalan malzemenin tümünü bir kapta karistirin Karisimi tavugun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabinda marine edin Zaman zaman Marinati kasikla tavugun üzerinde gezdirin![]() Ertesi gün firini 190 C'ye isitin Tavugu bir güveç kabina koyup üstüne marinattan dökün Güveci kapatip tavugu 1,5-2 saat firinda kizartin (Tavuga bir sis veya çatal batirildiginda berrak bir su akmali) Kizartma süreci boyunca tavugun üzerine ara sira marinattan sürün![]() Tavugu güveç kabindan çikartip sicak tutun Kabin içindeki sulari bir tencereye dökün Geri kalan yogurda da ekleyip hizlica çirpin![]() Eger pilav ile sunuyorsaniz, tavugu pilavin üstüne koyup, üzerine yogurt sosunu gezdirin Naneyle süsleyip sunun
|
|
|
|