![]() |
Kestaneli Yılbaşı Hindisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Yılbaşı HindisiKestaneli Yılbaşı Hindisi Tarifi - Kestaneli Yılbaşı Hindisinin Yapılışı - Kestaneli Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Malzemeler 2 kg ![]() 1 kg ![]() 2 çorba kaşığı margarin 1 adet elma golden türü 1 tatlı kaşığı tane karabiber Tuz Hazırlanışı Hindiyi tavuk gibi teemizleyip yıkadıktan sonra alazlayarak tüylerini yemizleyip yıkayın ![]() ![]() Bir tencerenin yarısına kadar su koyup tux ve tane karabiberi ekleyin ![]() ![]() Kestanelerin dış kabuklarını sivri uçlu bir bıçakla çizip tepsi içinde fırında kızartın ![]() ![]() ![]() Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip üzerine eritilmiş margarini sürün ![]() Haşlama suyundan tepsinin dibine 1 bardak kadar koyun ![]() Fırınıda 40 dakika kızartarak pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|