Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindisi, kestaneli, yılbaşı

Kestaneli Yılbaşı Hindisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Yılbaşı Hindisi



Kestaneli Yılbaşı Hindisi Tarifi - Kestaneli Yılbaşı Hindisinin Yapılışı - Kestaneli Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır
Malzemeler


2 kg lık 1 adet hindi

1 kg kestane

2 çorba kaşığı margarin

1 adet elma golden türü

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Tuz


Hazırlanışı


Hindiyi tavuk gibi teemizleyip yıkadıktan sonra alazlayarak tüylerini yemizleyip yıkayınAyaklarını birbiri ile bağlayın

Bir tencerenin yarısına kadar su koyup tux ve tane karabiberi ekleyinHindiyi 1-2 bardak su kalıncaya kadar etleri dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin

Kestanelerin dış kabuklarını sivri uçlu bir bıçakla çizip tepsi içinde fırında kızartınSonra iç ve dış kabuklarını soyarak hafifçe tuzu serpin ve hindinin içine doldurunHindinin açık kalan bölümünü soyulmuş golden elma ile kapatın

Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip üzerine eritilmiş margarini sürün

Haşlama suyundan tepsinin dibine 1 bardak kadar koyun

Fırınıda 40 dakika kızartarak pişirinSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.