Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, tavuk

Kremalı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk



Kremalı Tavuk Tarifi - Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır - Kremalı Tavuk Malzemeleri



Kremalı Tavuk Tarifi



* 1 adet tavuk

* 2 adet soğan

* 2 adet havuç

* 5-6 kereviz yaprağı

* 12 bardak su

* Yarım bardak kaymak

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 2 defne yaprağı

* 1 kahve kaşığı karabiber

* 1 çorba kaşığı un

* Tuz


Kremalı tavuk tarifi


Haşlanmış tavuğu tencereden alarak kemiklerini ve derilerini ayıklayın Tavuk etlerini bir tarafa ayırın Tenceredeki tavuk suyundan iki bardağını süzerek alın Bir kaşık unu az miktarda tavuk suyuyla karıştırın Sonra karıştırarak tavuk suyunu da ilave edin Unlu tavuk suyunu ateşe oturtarak kaynatırken bir taraftan da karıştırın Kaymağı çatalla ezin ve limon suyunu katarak karıştırın Defne yapraklarını, tuz ve biberi unlu et suyuna katıp karıştırın Sonra limonlu kaymağı da ağır ağır ilave edin Bir taraftan da devamlı karıştırın Ateşi de hafifletin Biraz sonra kaymaklı sos koyulaşmaya başlayacaktır Tavuk etlerini de sosa katarak 5 dakika kadar sosu pişirdikten sonra ocaktan alın Kremalı tavuğu çukur bir tabağa koyarak sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.