Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekvator, hindi, salçalı

Ekvator Salçalı Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekvator Salçalı Hindi



Ekvator Salçalı Hindi Tarifi - Ekvator Salçalı Hindi Yapılışı - Ekvator Salçalı Hindi Nasıl Yapılır - Ekvator Salçalı Hindi Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

Birbuçuk kiloluk bir hindi,

1 havuç,

1 baş soğan

2 baş pırasa,

1 sap kereviz yaprağı,

1 demet maydanoz,

1 alakok yumurta,

1 çiğ yumurta sarısı,

1 çorba kasığı (tepeleme) ufalanmış bayat ekmek içi,

4 ançüez filetosu,

1 çorba kaşığı kapari,

1 dolmalık biber,

1/10 litre zeytinyağı,

2 çorba kaşığı sirke,

yeteri kadar tuz ve karabiber,

6 çorba kaşığı hindi suyu


Yapımı: Hindinin tüylerini yolup içini temizledikten ve tütsüledikten sonra bol akarsuda içini, dışını iyice yıkamalı Ayaklarını ve başını kesip ciğeri ve katısıyle birlikte bir kenara bırakmalı Hindinin rahatça içine girebileceği bir tencereye üstü kazınmış havucu koymalı Kabuğu ve kökünün saçakları temizlenmiş, yıkandıktan sonra iri parçalara doğranmış prasayı da aynı tencereye koymalı İnce ince doğranmış soğanla kereviz yapraklarını da kattıktan sonra tencereye yarıya karar su doidurmalı Tuzunun ve karabiberini de serptikten sonra tencereyi ateşe oturtmalı


Tenceredeki su kaynamaya başlayınca ayakları ters çevrilerek bağlanmış olan hindiyi tencereye koymalı Tenceredeki su yeniden kaynamaya başlayınca suyun yüzüne çıkan köpükleri bir kevgirle alıp atmalı ve tencerenin kapağını örtüp hindi pişinceye kadar böylece orta ısılı ateşte bırakmalı


Hindi pişerken beri yanda maydanozu yaprak yaprak ayırdıktan sonra bol suda yıkayıp kurulamalı ve ince ince doğramalı Dolmalık biberin tohumlarını Ve beyaz tohum yataklarını çıkarıp attıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı Ufaltılmış bayat ekmek içini sirkede iyice yumuşatmalı Ançüez filetolarını havanda dövmeli Alakok yani katı olarak pişirilmiş yumurtanın kabuğunu soyduktan sonra ufak parçalara doğramalı


Bunların hepsini ya kıyma makinesinde veya havanda karıştırarak iyice ezmeli veya kıymalı Bu karışıma bir tutam tuzla zeytinyağını ve yumurta sarısını katmalı ve tahta bir kaşıkla salçayı iyice işlemeli Salça iyice karıştıktan sonra kaynar hindi suyunu azar azar katmalı Hindiyi tencereden çıkarmalı Servis bıçağıyle dilimlere doğramalı Gereği kadarını servis tabağına koymalı, üstüne salçayı dökmeli ve hemen servis yapmalı Hindinin suyuyla bir çorba yapılabileceği gibi artan hindiyle de başka yemekler yapmak mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.