Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, hindi, nar, şuruplu

Nar Şuruplu Hindi Fırın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nar Şuruplu Hindi Fırın



MALZEMELER

1 adet temizlenmiş bütün hindi (ya da yarım hindi)

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı tuz, karabiber

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


Sos için;

1 adet narın suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı su (pişen hindi suyuyla karıştırılacak)

1 çay kaşığı tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Öncelikle, temizlediğiniz hindiyi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün Hindinin her tarafını kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın

Şimdi de ellerinizi iyice yıkayarak, bir kaseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak hindinin her tarafına zeytinyağı sürün


Aynı şekilde balı da elinize alıp hindinin her tarafına yedirin


Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun


Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp hindinin içine yerletirin Eğer yemek için kullandığınız hindi yarımsa üzerine dağıtabilirsiniz


Sıra şimdi hindiyi pişirmekte Benim ilk önerim, hindiyi büyük bir fırın poşetinin için yerleştirip 175 dereceye ayarlı fırında en az 2,5-3 saat pişirmeniz Ye da hindiyi fırın tepsisine yerleştirip üzerini örtmeden de pişirebilirsiniz Ancak, bu şekilde pişirdiğiniz hindinin üzeri iyice kahverengileşerek, pişme süresi tamamlanmaadn yanıyor olduğu izlenimi verebilir Böyle bir durumda, hindinin kahverengileşen yerlerini alüminyum folyoyla kapatıp yanmasını önleyebilirsiniz Ancak bu üzeri açık pişirme yönteminde, her 30 dakikada bir fırının kapağını açıp önceden erittiğiniz tereyağını ve hindinin tepsideki suyunu hindinin üzerinde gezdirmeniz gerekir


Üçüncü bir önerim, ben pek kullanmasam da doğru bir pişirme tekniği olan hindiyi hazırladıktan sonra her tarafını alüminyum folyoyla kapatarak fırın tepsisinde pişirme tekniğidir


Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, arada bir hindinin pişip pişmediğini kontrol edin

Sos için, küçük bir tencerede yağı eritip yağı ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun Böylece unun kokusu gidecektir


Üzerine azar azar, pişen hindi suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin

Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattığınız sosu ocaktan alın


Sosu pişen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun


Püf noktası

Hindinin görünümünün daha güzel olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce hindinin bacaklarını mutfak ipliğiyle (keten iplik) birbirne bağlayabilirsiniz Böylece hindi bütün kalacaktır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.