![]() |
Nar Şuruplu Hindi Fırın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nar Şuruplu Hindi FırınMALZEMELER 1 adet temizlenmiş bütün hindi (ya da yarım hindi) 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Sos için; 1 adet narın suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 3 su bardağı su (pişen hindi suyuyla karıştırılacak) 1 çay kaşığı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle, temizlediğiniz hindiyi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün ![]() ![]() Şimdi de ellerinizi iyice yıkayarak, bir kaseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak hindinin her tarafına zeytinyağı sürün ![]() Aynı şekilde balı da elinize alıp hindinin her tarafına yedirin ![]() Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun ![]() Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp hindinin içine yerletirin ![]() ![]() Sıra şimdi hindiyi pişirmekte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü bir önerim, ben pek kullanmasam da doğru bir pişirme tekniği olan hindiyi hazırladıktan sonra her tarafını alüminyum folyoyla kapatarak fırın tepsisinde pişirme tekniğidir ![]() Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, arada bir hindinin pişip pişmediğini kontrol edin ![]() Sos için, küçük bir tencerede yağı eritip yağı ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun ![]() ![]() Üzerine azar azar, pişen hindi suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin ![]() Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Sosu pişen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun ![]() Püf noktası Hindinin görünümünün daha güzel olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce hindinin bacaklarını mutfak ipliğiyle (keten iplik) birbirne bağlayabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|