![]() |
Biberli Tavuk Kanat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Tavuk Kanat![]() Malzemeler: 8 Adet tavuk kanat 7-8 Adet çarliston biber 2 adet orta boy patates Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber, kekik Hazırlanışı: Tavuk kanatlarını temizleyip bol suda yıkayın ![]() Fazla suyunun süzülmesi için bekletin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın ![]() Orta boy bir tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın ![]() Tavada önce patatesleri sonra tavukları arkalı önlü kızartın ![]() Kızaran patates ve tavukları fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın ![]() Orta boy yayvan bir tencereye patatesleri dizin ![]() Üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin ![]() Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tavuğun üzerine dizin ![]() Derin bir kâsede su, zeytinyağı tuz ve baharatları karıştırın ![]() Karışımı tencereye ilave edin ![]() Kapağını kapatıp orta dereceli ateşte 30 dakika pişirin ![]() Pilavla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun alıntı |
![]() |
![]() |
|