Kestaneli Hindi Göğsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Hindi Göğsü Tarifikestaneli hindi tarifi - hindi nasıl pişirilir ![]() Malzemeler Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu 4 Dilim Füme Hindi Yarım Kutu Krema 1 Elma 1 Havuç 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Yarım kg Kestane Yarım Limon Suyu 2 Büyük Parça Hindi Göğsü Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu (4 Kişilik) Hazırlanış Şekli: Hindi göğüsleri döverek inceltin Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin Havucu ince rendeleyin Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın![]() Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin![]() İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın Mutfak ipliğiyle bağlayın![]() Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin Daha sonra servise sunabilirsiniz Afiyet olsun![]() alıntı |
|
|
|