![]() |
Arpa Şehriyeli Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Hindihindi nasıl pişirilir - şehriyeli hindiMalzemeler: 500 g hindi eti 100 g arpa şehriye 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 4 arpacık soğanı (ince doğranmış) bir tutam tarçın bir tutam kırmızıbiber 1 olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Kuşbaşı doğranmış hindi etlerini bir tencereye koyup, 25 cl ![]() ![]() Tenceredeki pişme suyunua 2 litre (8 su bardağı) su ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Arpa şehriyeler pişerken zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, arpa şehriyeleri bir süzgeçte süzerek, tavadaki karışıma katın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|