Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk4 kişilik Milföye sarılı mantarlı tavuk malzemeler: * 170 gr taze mantar * zeytinyağı * 1-2 diş sarımsak, kıyılmış * tuz * taze öğütülmüş karabiber * 1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış * 4 derisi alınmış tavuk göğsü * 5-6 milföy hamuru * 1 yumurtanın sarısı * 140 ml krema hazırlanması: 1 mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin![]() 2 pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin soğumaları için bir kenara alın![]() 3 tavukları iyice yıkayın içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun![]() 4 milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın (tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün![]() 5 fırını 200C'ye getirin tavukları rulo şekline getirin üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın![]() 6 hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin![]() 7 pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın![]() not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var ![]() ![]()
|
|
|
|