![]() |
Tavuklu Mantarlı Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Mantarlı Lazanya![]() Malzemeler : * 300 gr ![]() * 500 gr ![]() * 1 soğan * 4 diş sarımsak * 2 biber * 2 domates * 500 gr ![]() * kekik * tuz,karabiber * sıvıyağ Beşamel sos için: * 3 su b ![]() * 2 çorba k ![]() * sıvıyağ * tuz,karabiber * muskat Üzeri için: * kaşar peyniri Hazırlanışı : Lazanyanın iç harcı için tavaya doğranmış soğanları alarak sotelemeye başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Lazanyaları haşlamak için tencereye suyu alın ![]() ![]() atın ![]() ![]() ![]() yaptıktan sonra süzgece alıp, süzdürün ![]() Beşamel sosu için tencereye sıvıyağı ve unu alıp kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlıklar tamam olunca fırın kabına lazanyalardan kabın altını kapatacak kadar dizin ![]() iç harçtan koyun üzerine beşamel sos gezdirin, kaşar peyniri rendesi de serptikten sonra tekrar lazanya dizin ![]() lazanyaları bu şekilde aralarına harç ve sos serperek kat kat dizin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|