Baharatlı Piliç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı PiliçBaharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri Baharatlı Piliç Malzemeler * 6 Adet Tavuk Göğsü * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Diş Bütün Sarımsak * 1 Tatlı Kaşığı Zencefil * 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 1 Tatlı Kaşığı Kimyon * 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal * 1 Tatlı Kaşığı Kişniş * 1 Tatlı Kaşığı Köri * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber * 1/2 Su Bardağı Yoğurt * 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası * 2 Yemek Kaşığı Bal * Tuz * Karabiber * * Süre: 20-40 Dk * 6-8 Kisilik * Mutfak: Türk Hazırlanışı Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
|