Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
begendili, fırında, tavuk

Fırında Begendili Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Begendili Tavuk



Fırında tavuk-tavuk tarifleri

=MALZEMELER=


1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk

1 demet yeşil soğan

3 adet yeşil biber

3 kaşık margarin

4 adet patlıcan

1 kaşık un

2 su bardağı süt

150 gram kaşar


= HAZIRLANIŞI =


1 kaşık margarin tencereye konur İri doğranmış yeşil soğan yeşil biber hafifçe çevrilir Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır

Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir Öte yandan bir tencerede yağ eritilir Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir

Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir

Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.