Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muskada, tavuk

Muskada Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muskada Tavuk



yufkalı tavuk - tavuk muskasıMalzemeler:


1 adet tavuk

2 adet yufka

2 su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Tarifi:


Tavuk haşlanır ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir Üzerine tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır Her yufkadan 1 karış eninde 3'er şerit çıkarılır (Toplam 6 adet) Tavuk 6 parçaya bölüştürülür Şerit yufkaların geniş kenarına tavuk konur ve büyük bir muska olacak şekilde katlanır Sonra muskalar yağlanmış fırın kabına yerleştirilir Üzerine biraz sıvıyağ sürülür 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkınca soğuk tavuk suyu gezdirilir Tekrar fırına verilir 10 dakika daha pişirilir Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servise sunulur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.