![]() |
Baharatlı Tavuk Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Tavuk KöftesiBaharatlı Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır - Baharatlı Tavuk Köftesi Tarifi - Baharatlı Tavuk Köftesi Hazırlanışı Malzemeler: 60 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) bulgur 12 kakule (yalnız çekirdekleri) 250 g tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alındıktan sonra kıyılmış) bir tutam kişniş bir tutam kimyon 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 2 tatlı kaşığı zeytinyağı limon dilimleri (süsleme için) Tarifi: Bulguru küçük bir tencereye koyup, üstüne 1 cm taşacak kadar su doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın dipli bir tavaya kakule çekirdeklerini koyup, tavayı ateşe oturtarak, çekirdekleri çatlayıp açılana kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını iyice ısıtın ![]() Tavuk parçaları, toz haline getirdiğiniz kakule, kişniş, kimyon, taze nane, sarmısak, tuz ve karabiberi blendıra koyup, hamur haline gelinceye kadar (birkaç saniye) karıştırın ![]() ![]() ![]() Köfteleri, zeytinyağına bulayıp, bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|