06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Terbiyeli Piliç
Baharatlı Terbiyeli Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Terbiyeli Piliç Tarifi - Baharatlı Terbiyeli Piliç Hazırlanışı
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 4 adet piliç kalça
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- ½ çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1 Kuru soğanının bir tanesini rendenin ince tarafı ile rendeleyin Rendelenmiş soğanı bir süzgecin içine koyup, bir kabın içine iyice suyunu sıkın Kalan bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayın
2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
3 Derin bir kâsenin içine soğan suyunu, limon suyunu, yoğurdu, sarımsağı, kimyonı kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın En az 1 saat piliçleri sosun içinde bekletin
4 Sosun içine ince şeritler halinde doğradığınız piliç kalçaları ekleyip, karıştırın
5 Tavada 1 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız 1 adet kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
6 Soğanlar renk alınca içine sirkeyi ekleyip, çektirin
7 Yayvan bir tavada kalan 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine sosun fazlasını süzdüğünüz piliçleri ilave edip, kavurarak iyice kızartın
8 Kızaran soslu piliçleri servis tabağına alıp, kenarlarına Sana Crème Bonjour ile kavrulmuş soğanları koyup, sıcak olarak servis edin
alıntı
|
|
|