![]() |
Bahçe Usülü Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçe Usülü TavukBahçe Usülü Tavuk Nasıl Yapılır - Bahçe Usülü Tavuk Tarifi Malzeme - 6 adet tavuk kalça - 6 yemek kaşığı Sıvı Sana - 1 adet kuru soğan - 2 adet kabak - 2 adet pırasa - 4 adet taze soğan - 5 adet sivri biber - 4 su bardağı tavuk suyu (2 tablet) - 1 tatlı kaşığı kekik - Tuz ve karabiber - Üzeri için: - Yarım demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Kabakların kabuklarını kazıyıp, yatayına ortadan ikiye kesip çubuk, çubuk doğrayınız ![]() Pırasaları halka halka doğrayıp, taze soğanları kıyınız, sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız ![]() Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı Sıvı Sana?yı kızdırıp, tavuk kalçalara renk verdiriniz ![]() Yayvan bir tencere de 4 yemek kaşığı Sıvı Sana?yı kızdırınız, kızan yağa piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Kuru soğanlar pembeleşince, içine doğranmış pırasaları, sivri biberleri, taze soğanları ilave edip birlikte kavurunuz ![]() En son olarak sebzelerin içine renk verdirdiğiniz tavukları, doğranmış kabakları, tavuk suyunu, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz ![]() Pişen yemeği servis tabağına alıp, kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|