Acı Soslu Hindi Budu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Soslu Hindi BuduAcı Soslu Hindi Budu Tarifi - Acı Soslu Hindi Budu Nasıl Yapılır - Acı Soslu Hindi Budu Malzemeleri Acı Soslu Hindi Budu 4 hindi budu (haşlanmış) 4 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber 2 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) Hardal, salça, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberi yayvan bir tabakta karıştırınız Küçük, keskin bir bıçakla butların iki yanlarını düzgünleştirip, bir fırça ile erimiş yağı üstlerine sürünüz Butları hardal karışımına yatırıp, arasıra döndürerek 30 dakika bekletiniz Önce ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız Butları marinaddan alıp ızgara tepsisine yerleştirerek 10 dakika, her yanları gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz Izgaradan alıp servis ediniz Not: Acı soslu hindi budu için göğüs yada kanatlar da kullanılabilir Acı soslu hindi budunu, domates salatası ile servis edebilirsiniz |
|