Acılı Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı TavukAcılı Tavuk Tarifi - Acılı Tavuk Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Malzemeleri MALZEMESİ 4 kişilik 4 tavuk budu 30 gram (2 çorbakaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 250 gram küp domates 2 büyük boy çaykaşığı hardal tozşeker bir parça kırmızı biber un tuz karabiber YAPILIŞI: 1) Butları ateş üzerinde tütsüledikten sonra, yıkayıp kurulayın ve una bulayın Butları silkeleyerek fazla unu döktükten sonra, bir tavada zeytinyağı ve tereyağı karışımında kızartın 2) Fırın kabına butları dizin Pişirme suyuna küp domatesi, hardalı, çay kaşığının ucuyla tozşekeri, tuz, karabiber ve kırmızıbiber parçasını ekleyin 3) 5-10 dakika pişirin, sonra da hazırladığınız sosu süzgeçten geçirip butların üzerine dökün 4) Fırın kabını alüminyum folyoyla kaplayıp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin Yarım saat pişsin Sıcak sıcak servis yapın |
|