Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, tavuk, yoğurtlu

Yoğurtlu Cevizli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Cevizli Tavuk



Yoğurtlu Cevizli Tavuk Tarifi - Yoğurtlu Cevizli Tavuk Yapılışı - Tavuk Yemekleri





Malzemeler:


1 adet tavuk göğsü

1 adet domates

1 adet sivri biber

1 çay bardağı ceviz içi

1 kase kornişon turşu

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay bardağı yoğurt

Mısırözü yağı

Tuz


Yapılışı:


Bir tavada mısırözü yağı ve bir kaşık margarin eritilir Göğüs tavuk eti kuşbaşı doğranır Yağda sotelenir Soğan piyaz doğranır, etin üzerine ilave edilir ve tuz eklenir Sivri biber yemeğe eklenir, biraz karıştırılır Domatesin kabuğu soyulur, küçük küçük doğranarak yemeğe ilave edilir, karıştırılır Kornişon turşular da ince doğranır, eklenir


Fırın tepsisine hazırlanan yemek boşaltılır Ayrı bir kapta yoğurt, salça, un karıştırılır Biraz sulandırılır, ince kıyılmış ceviz eklenir Hazırlanan bu karışım tepsideki yemeğin üzerine yayılır Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 200 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilerek servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.