![]() |
Piliç Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Güveç Nasıl Yapılırgüveçte piliç - piliç güveç - güveç piliç tarifiMalzemeler : 3 Litrelik güveç kabı 8 diş sarımsak 200 gr arpacık soğan 1-2 adet yeşil biber 1-2 adet acı kırmızı biber 1 adet piliç (1 kg 300 gr temizlenmiş) 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 75 Milim sirke 1 su bardağı tavuk suyu Kekik 6 adet defne yaprağı 150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz) 1 Yemek kaşığı tozşeker 2 adet elma 2 Yemek kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Tarif : Sarımsak ve soğanları soyunuz ![]() Soğanları ikiye bölünüz ![]() Biberlerin çekirdeklerini çıkartınız ![]() Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyiniz ![]() Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayınız ![]() Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartınız ![]() Soğan ve sarmısakları ilave edip, 1 dk ![]() ![]() Sirke ve tavuk suyunu katınız ![]() Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ![]() Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpiniz ![]() Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 oC' li fırının en alt rafında 1 saat pişiriniz ![]() Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölünüz ![]() Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdiriniz ![]() 1 Saat sonra fırının ısısını 160 oC' ye düşürünüz ![]() Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dk ![]() ![]() Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|