Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kroket, tavuk

Tavuk Kroket

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kroket



Tavuk kroket yemek tarifi - Tavuk kroket malzemeleri - Tavuk kroket yemek tarifi

Malzemeler


Kemiksiz Tavuk Eti 600 Gr ( Tercihan Bonfile Tarafı, Kanat Seviliyor İse İkiye Parçalanmış Tavuk Kanadı )


Köfte Harcı 1 Çorba Kaşığı Silme


Un 1 Çorba Kaşığı Silme


Soda Yaklaşık 1/3 ' Ü


Köri 1/2 Çay Kaşığı


Sarmısak Tozu ( İsteğe Bağlı ) 1/2 Çay Kaşığı


Toz Kişniş 1/2 Çay Kaşığı


Kara Biber 1/2 Çay Kaşığı


Kızartma Yağı ( Var İse Tercihan Yanmaz Tip Zeytinyağı Yok İse Kızartmaya Uygun Sıvı Yağ)

Hazırlanışı


Bonfileyi Küçük Kuşbaşı Şeklinde Doğrayın


Derince Bir Kase / Kap İçine Köfte Harcı + Un + Köri +Sarmısak Tozu + Kişniş + Karabiberi Koyarak Üzerine Yaklaşık 1/3 Şişe Sodayı Dökerek Bir Pütür Kalmayacak Şekilde Karıştırın ( Bu Sos Boza Kıvamından Biraz Daha Sulu Olacaktır, Soda Miktarını Buna Göre Ayarlayın)


Kuşbaşı Doğranmış Tavıkları Bu Karışımın İçine Koyarak Sos İçinde İyice Harmanlayınki Sos Parçaların Her Tarafını İyice Örtsün


Kızartma Yağınızı Derin Bir Kızartma Tenceresine /Kabına Bol Bir Şekilde Koyun ( Yağ Kuşbaşıları Örtecek Şekilde Olmalıdır Ki Çevirmeye Gerek Kalmasın ) Orta Isıda Kızdırılmış Yağı Küçük Bir Parça İle Test Ediniz


Kuşbaşıları Sosun İçinden Alarak Bir Maşa İle Yağın İçine Atarak Kızartınız ( Tavuk Çok Çabuk Pişeceğinden Kızartmanın Başından Ayrılmayınız Ve Sürekli Kabı Sallayınız Veya Maşa İle Parçaları Kontrol Ediniz İstediğiniz Kıvama Gelince Kağıt Havlu Üzerine Çıkararak Fazla Yağını Alınız

Öneriler:


1Eğer Kroketin Daha Kıtır Olmasını İstiyorsanız, Sosa Bulanmış Parçaları Kızartma Kabına Atmadan Önce Mısır Ununa Bulayın


2Köfte Harcı Yarine Piyasada Bulunan ''Tavuk Harcı'' Nıda Kullana Bilirsiniz Tavuk Harcı İçinde Bulunan Bulamaç Paketine Sadece Soda İlave


Ederek Kullabileceğiniz Gibi İstediğiniz Baharatları Ekleyebilirsiniz İkinci


Paketi İse Aynen Mısır Unu Gibi Parçaları Daha Kıtır Yapmak İçin


Kullanabilirsiniz


3Yukarıdaki Malzemelerin İçinde Tuz Bulunmamaktadır Zira Köfte Ve


Tavuk Harçlarının İçinde Bir Miktar Tuz Bulunabilir Hazırlanmış


Sosu Muayene Etmeden Tuz Eklememeniz Önerilir


4Tavuk Yerine Hindi Bonfile Kullanabilirsiniz Ayrıca Kuşbaşı Doğramaya


Uygun Kılçıksız Her Tür Balık Da Kullanılabilir Midyeyi Bu Şekilde


Kızartabilirsiniz Mevsiminde Kılçığı Ve Kafası Alınmış Hamsiyi De Bu


Şekilde Kızartabilirsiniz


Deniz Ürünleri Kullandığınız Takdirde İçine Koyacağınız Baharatları Kendi Damak Tadınıza Göre Düzenleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.