![]() |
Tavuk Kroket |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk KroketTavuk kroket yemek tarifi - Tavuk kroket malzemeleri - Tavuk kroket yemek tarifi Malzemeler Kemiksiz Tavuk Eti 600 Gr ( Tercihan Bonfile Tarafı, Kanat Seviliyor İse İkiye Parçalanmış Tavuk Kanadı ) Köfte Harcı 1 Çorba Kaşığı Silme Un 1 Çorba Kaşığı Silme Soda Yaklaşık 1/3 ' Ü Köri 1/2 Çay Kaşığı Sarmısak Tozu ( İsteğe Bağlı ) 1/2 Çay Kaşığı Toz Kişniş 1/2 Çay Kaşığı Kara Biber 1/2 Çay Kaşığı Kızartma Yağı ( Var İse Tercihan Yanmaz Tip Zeytinyağı Yok İse Kızartmaya Uygun Sıvı Yağ) Hazırlanışı Bonfileyi Küçük Kuşbaşı Şeklinde Doğrayın Derince Bir Kase / Kap İçine Köfte Harcı + Un + Köri +Sarmısak Tozu + Kişniş + Karabiberi Koyarak Üzerine Yaklaşık 1/3 Şişe Sodayı Dökerek Bir Pütür Kalmayacak Şekilde Karıştırın ( Bu Sos Boza Kıvamından Biraz Daha Sulu Olacaktır, Soda Miktarını Buna Göre Ayarlayın ![]() Kuşbaşı Doğranmış Tavıkları Bu Karışımın İçine Koyarak Sos İçinde İyice Harmanlayınki Sos Parçaların Her Tarafını İyice Örtsün Kızartma Yağınızı Derin Bir Kızartma Tenceresine /Kabına Bol Bir Şekilde Koyun ( Yağ Kuşbaşıları Örtecek Şekilde Olmalıdır Ki Çevirmeye Gerek Kalmasın ) Orta Isıda Kızdırılmış Yağı Küçük Bir Parça İle Test Ediniz Kuşbaşıları Sosun İçinden Alarak Bir Maşa İle Yağın İçine Atarak Kızartınız ![]() ![]() ![]() Öneriler: 1 ![]() 2 ![]() ![]() Ederek Kullabileceğiniz Gibi İstediğiniz Baharatları Ekleyebilirsiniz ![]() Paketi İse Aynen Mısır Unu Gibi Parçaları Daha Kıtır Yapmak İçin Kullanabilirsiniz ![]() 3 ![]() ![]() Tavuk Harçlarının İçinde Bir Miktar Tuz Bulunabilir ![]() Sosu Muayene Etmeden Tuz Eklememeniz Önerilir ![]() 4 ![]() ![]() Uygun Kılçıksız Her Tür Balık Da Kullanılabilir ![]() Kızartabilirsiniz ![]() Şekilde Kızartabilirsiniz ![]() Deniz Ürünleri Kullandığınız Takdirde İçine Koyacağınız Baharatları Kendi Damak Tadınıza Göre Düzenleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|